Over mij

Vanuit de Achterhoek verhuisde ik eind jaren '80 naar het Brabantse Grave. Daar zou ik samen met mijn partner Bert een gezin stichten en me enorm thuis gaan voelen.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest bij Justitie als bibliothecaris. Daarna riep het uitvaartwezen en was ik enige jaren uitvaartverzorger. Al snel besloot ik te kiezen voor dat deel van de uitvaartzorg waar mijn hart het meest naar uit gaat: de afscheidsceremonie. Samen met nabestaanden ga ik op zoek naar de betekenis van een mensenleven en help ik vorm te geven aan het laatste afscheid. Mijn leidraad is dat Ieder mens uniek is en daarom een persoonlijk afscheid verdient. Om me te scholen volgde ik de opleiding tot Ritueelbegeleider bij Het Moment in Amersfoort.

Ik noem mezelf professional met een hart.

Mijn kracht is dat ik het bijzondere van ieder mens naar boven kan halen. Daar kan ik woorden aan geven. Geen moeilijke woorden, maar heldere, klare taal die voor iedereen te begrijpen is. Woorden die over een leven vertellen, woorden die troost geven en -hopelijk ook- voor een glimlach zorgen.

Arnoud van Gelderweg 41

5361 CT Grave

06 22 27 64 67

KvK 67229409

lid van de Landelijke Beroepsvereniging

van Ritueelbegeleiders

© 2016 by Rita Vruggink